De Beste Terrasverwarmers

Veelgestelde vragen

Welkom bij de veelgestelde vragen afdeling van De Beste Terrasverwarmers, de ultieme bron voor antwoorden op al je vragen. Met een uitgebreide database van informatie voorzien we gebruikers van de beste antwoorden op hun vragen. Ons doel is het mensen gemakkelijker te maken om snel en accuraat antwoorden op hun vragen te vinden. We streven ernaar de best mogelijke antwoorden te geven. Aarzel niet om contact op te nemen, we zijn er om je te helpen!

Naar het contactformulier

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een terrasverwarmer is dat je er het hele jaar door een comfortabele buitenruimte mee kunt creëren, ongeacht de temperatuur buiten. Terrassen worden vaak blootgesteld aan de elementen, dus een terrasverwarmer kan helpen de buitenruimte te verwarmen tijdens koude dagen en nachten, waardoor het voor jou en je gasten veel aangenamer wordt. Bovendien kunnen terrasverwarmers een uitnodigende sfeer scheppen om gasten te ontvangen, door extra licht en warmte te geven. Tenslotte kunnen terrasverwarmers ook helpen om ongedierte uit de buurt te houden, wat voor iedereen een aangenamere ervaring oplevert.

Wat terrasverwarmers betreft, hangt het type brandstof dat je moet gebruiken af van het type verwarmer dat je hebt. Als je een elektrische verwarmer hebt, moet je een standaard stopcontact met drie pinnen gebruiken. Als je een gaskachel hebt, moet je aardgas of propaan gebruiken. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te controleren voordat je een brandstof gebruikt, om een veilige en goede werking te garanderen.

Doorgaans wordt aanbevolen om je terrasverwarmer minstens eenmaal per jaar, of aan het begin van het seizoen, te laten nakijken en onderhouden. Het is ook belangrijk om de terrasverwarmer voor elk gebruik te inspecteren en schoon te maken. Dit zal ervoor zorgen dat hij veilig en efficiënt werkt.

De hoeveelheid elektriciteit die een terrasverwarmer verbruikt hangt vooral af van het model en de grootte van de verwarmer. Over het algemeen kan een terrasverwarmer die 2-3 kW elektriciteit verbruikt een oppervlakte van 10-15 m² verwarmen, terwijl grotere modellen met een vermogen van 3-6 kW tot 25-40 m² kunnen verwarmen. Voor het exacte stroomverbruik van een specifieke terrasverwarmer kun je de productspecificaties raadplegen of contact opnemen met de fabrikant voor meer informatie.

Ja, met een terrasverwarmer kun je het warmteniveau regelen. Afhankelijk van het model kun je de warmteafgifte rechtstreeks regelen of met een afstandsbediening. Sommige modellen hebben zelfs een thermostatische bediening, zodat je de temperatuur op het gewenste niveau kunt instellen.

 1. Gebruik de heater alleen buiten, op een vlakke en stabiele ondergrond.

 2. Houd het apparaat uit de buurt van brandbare materialen en plaats nooit brandbaar materiaal direct op het apparaat.

 3. Laat de verwarming nooit onbeheerd achter en schakel hem altijd uit als hij niet wordt gebruikt.

 4. Gebruik de verwarming in een geventileerde ruimte om ophoping van koolmonoxide te voorkomen.

 5. Gebruik de verwarming nooit bij vochtig of nat weer zoals regen, sneeuw of mist.

 6. Zorg ervoor dat de elektrische snoeren en aansluitingen van de verwarming in goede staat zijn en niet beschadigd zijn.

 7. Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten op een stopcontact met de juiste spanning en gebruik geen verlengsnoer.

 8. Raak de verwarming niet aan als deze in gebruik is en gebruik hem nooit in een afgesloten ruimte.

 9. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat.

 10. Lees altijd de instructies en waarschuwingslabels op je verwarming voordat je het gebruikt.

Het is altijd het beste om een terrasverwarmer te kiezen die geschikt is voor een nat klimaat. Zoek naar modellen die weerbestendig en waterdicht zijn. Zoek naar kenmerken als een roestvrijstalen constructie, zware beschermkappen en waterdichte elektrische aansluitingen. Vermijd terrasverwarmers met blootliggende elektrische onderdelen, want die kunnen door vocht worden beschadigd.

Ja, terrasverwarmers zijn geschikt voor gebruik buitenshuis. Ze zijn speciaal ontworpen om buiten geplaatst te worden en zijn een populaire manier om warmte en licht in buitenruimtes te brengen. De meeste terrasverwarmers zijn uitgerust met weerbestendige veiligheidsvoorzieningen om ze tegen de elementen te beschermen, zodat ze in verschillende klimaten veilig en operationeel blijven.

Om je terrasverwarmer tijdens de wintermaanden goed op te bergen, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat hij schoon en droog is voordat je hem opbergt. Je moet er ook voor zorgen dat je alle elektriciteitssnoeren losmaakt en alle gasaansluitingen afsluit. De kachel moet worden opgeborgen op een droge, goed geventileerde plaats, uit de buurt van direct zonlicht of waterbronnen. Tot slot is het een goed idee om de kachel af te dekken met een zeil om hem te beschermen tegen de elementen.

Ja, het is mogelijk om een terrasverwarmer te gebruiken in een winderig gebied, maar dan moet je wel een model kiezen dat speciaal voor dit doel ontworpen is. Zoek terrasverwarmers met een wind- en stofbeschermingsgraad van IP34 of hoger, want dat biedt meer bescherming tegen wind en stof. Bovendien worden veel terrasverwarmers geleverd met een ingebouwde windbeschermer om je verwarmer verder te beschermen tegen de elementen.

Bij het kiezen van een terrasverwarmer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

 1. Brandstofbron: Zoek je een elektrisch aangedreven heater of een die op propaan of aardgas werkt?

 2. Grootte: Ben je op zoek naar een grotere gebiedsverwarmer, of een kleinere persoonlijke kachel?

 3. Warmtevermogen: Hoeveel warmte moet je produceren? Een te grote kachel kan geldverspilling zijn, en een te kleine kachel kan misschien niet genoeg warmte leveren voor je behoeften.

 4. Bescherming tegen het weer: Staat het terrein bloot aan wind of andere weersomstandigheden? Veel terrasverwarmers worden geleverd met ingebouwde windschermen om warmteverlies te beperken.

 5. Prijs: De prijs is altijd een belangrijke factor, maar zorg ervoor dat je de kwaliteit van het product onderzoekt voordat je kiest voor de laagst geprijsde optie.

 6. Veiligheid: Zorg ervoor dat de terrasverwarmer die je kiest voldoet aan de plaatselijke wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid.

Ja, je kunt een terrasverwarmer gebruiken op een overdekt terras. Je moet er echter op letten dat je heater geschikt is voor gebruik in gesloten en halfgesloten ruimtes. Bovendien moet je letten op de instructies en aanbevelingen van de fabrikant om er zeker van te zijn dat je heater veilig is voor gebruik buitenshuis.

Nee, het is niet veilig om een terrasverwarmer onbeheerd achter te laten. Als je een terrasverwarmer gebruikt, moet je er altijd voor zorgen dat hij uit staat en de stekker uit het stopcontact haalt als hij niet gebruikt wordt, en onder toezicht staat als hij aan staat. Bovendien is het belangrijk ervoor te zorgen dat de terrasverwarmer op een stabiele, vlakke ondergrond wordt geplaatst en op een afstand van minstens een meter van alles wat brandbaar is.

Bij het plaatsen van een terrasverwarmer moet je aan alle kanten minstens 1 meter ruimte in acht nemen om voor voldoende luchtcirculatie te zorgen en brandgevaar te voorkomen. Lees bovendien zorgvuldig de gebruiksaanwijzing om er zeker van te zijn dat de heater op een veilige en geschikte plaats staat.

Ja, de meeste terrasverwarmers zijn ontworpen om weerbestendig te zijn en bestand tegen de elementen. De meeste terrasverwarmers hebben een hittebestendige behuizing die bescherming biedt tegen regen, wind en sneeuw. Bovendien hebben veel terrasverwarmers een poedercoating die ontworpen is om corrosie te weerstaan, waardoor ze nog weerbestendiger zijn.

Voor een droog klimaat zijn elektrische terrasverwarmers waarschijnlijk je beste optie. De meeste elektrische modellen hebben een infrarood warmtebron, die efficiënt warmte uitstraalt zonder de lucht te verwarmen, zodat je kunt genieten van warmte zonder de atmosfeer uit te drogen. Infrarood terrasverwarmers zijn ook aanzienlijk energiezuiniger dan andere modellen op brandstof. Zoek naar modellen met instelbare warmte-instellingen en weerbestendig ontwerp voor extra gemak.

Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van het type terrasverwarming dat je overweegt. In het algemeen moeten terrasverwarmers uit de buurt van kinderen en dieren worden gehouden, omdat de hoge temperaturen gevaarlijk kunnen zijn voor hun veiligheid. Overweeg een terrasverwarmer met ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals een kantelschakelaar, die het apparaat uitschakelt als het omvalt, zodat mogelijke brandwonden en brand voorkomen worden. Neem bovendien voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat jonge kinderen en huisdieren bij de verwarming kunnen door hem buiten hun bereik te plaatsen.

De kosten van een terrasverwarmer variëren afhankelijk van factoren als grootte, type en merk. In het algemeen kan een basis terrasverwarmer € 50 tot € 500 kosten. Hoogwaardige modellen kunnen €500 tot €2000 en meer kosten.

Terrasverwarmers zijn meestal alleen ontworpen voor gebruik buitenshuis, dus het is belangrijk om voor gebruik de richtlijnen van de fabrikant te controleren. Bovendien mogen terrasverwarmers niet geplaatst worden in afgesloten ruimtes zoals tuinhuisjes, patio's of balkons. De verwarming moet ook uit de buurt van brandbare materialen zoals meubilair en gordijnen worden geplaatst, en beschut tegen sterke wind. Zorg er verder altijd voor dat de kachel uit de buurt blijft van brandbare vloeistoffen of gassen zoals propaan en aardgas. Tenslotte is het belangrijk dat het terrein vlak en stabiel genoeg is om het gewicht van de kachel te dragen.

Het energieverbruik van een terrasverwarmer hangt af van het type en de grootte van de verwarmer, en van hoe lang hij gebruikt wordt. In het algemeen hebben de meeste terrasverwarmers een vermogen van 2000-3000W, met grotere modellen die tot 5100W gebruiken. Het is belangrijk om de energiewaarde van je terrasverwarmer te controleren voordat je hem koopt om er zeker van te zijn dat hij aan je behoeften voldoet.

Terrasverwarmers kunnen worden geleverd met een verscheidenheid aan veiligheidsvoorzieningen, afhankelijk van het model en het merk. Veel terrasverwarmers hebben een automatische uitschakeling die de verwarming na een bepaalde tijd uitschakelt om oververhitting te voorkomen. Sommige modellen hebben ook een kantelbeveiliging, die de verwarming automatisch uitschakelt als hij per ongeluk wordt omgestoten. Andere kenmerken zijn een vlambeveiliging die beschermt tegen directe blootstelling aan vlammen, een valbestendige standaard en een thermische zekering, die de stroom naar de kachel uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt.

Nee, het wordt afgeraden om een terrasverwarmer 's nachts aan te laten staan. Afhankelijk van het type heater dat je hebt, kan de motor oververhit raken en brand veroorzaken. Om veiligheidsredenen kun je de heater het beste uitzetten als hij niet in gebruik is of als je de ruimte verlaat.

Ja, het is mogelijk om de hoeveelheid warmte van een terrasverwarmer te regelen. De meeste terrasverwarmers worden geleverd met een regelbare thermostaat of warmte-instellingen, zodat je de gewenste temperatuur kunt regelen. Bij sommige terrasverwarmers wordt zelfs een afstandsbediening meegeleverd.

Ja, er zijn regels en voorschriften voor het gebruik van terrasverwarmers. Afhankelijk van waar je woont kunnen deze regels en voorschriften verschillen. Het is belangrijk dat je bij je plaatselijke autoriteiten nagaat of je je aan alle geldende wetten houdt als je een terrasverwarmer gebruikt.

Nee, terrasverwarmers zijn niet bedoeld om mee te koken. Dit kan schade aan de heater veroorzaken en een veiligheidsrisico opleveren. Het is het beste om elk type heater alleen te gebruiken waarvoor hij bedoeld is.

Hoeveel geluid een terrasverwarmer maakt tijdens het gebruik hangt af van het type model dat je hebt. Sommige terrasverwarmers zijn ontworpen om stil te werken en kunnen heel weinig geluid maken. Andere terrasverwarmers, zoals die met een krachtige ventilator of blower, kunnen bij gebruik meer lawaai maken. Je kunt het beste de individuele productspecificaties van elke terrasverwarmer raadplegen om te weten te komen welk geluidsniveau je kunt verwachten.

Het is belangrijk om je terrasverwarmer in goede staat te houden. Regelmatig onderhoud en verzorging kan ervoor zorgen dat hij langer meegaat en efficiënter werkt. Voor de meeste terrasverwarmers is hier een lijst met onderhoud dat je moet doen:

 • Maak de verwarmer schoon: Stof en vuil kunnen de luchtstroom tegenhouden, dus het is belangrijk om je terrasverwarmer regelmatig schoon te maken.

 • Controleer de waakvlam: Controleer of de waakvlam goed werkt en of de waakvlamschakelaar in de juiste stand staat.

 • Vervang of reinig de onderdelen: Inspecteer de reflectoren, bedieningsknoppen, hitteschilden en andere onderdelen en vervang of reinig ze indien nodig.

 • Controleer de snoeren en aansluitingen: Controleer of de netsnoeren in goede staat zijn en goed zijn aangesloten op de aansluitingen van de verwarming.

 • Inspecteer de brander: Controleer de brander op tekenen van schade en vervang de brander indien nodig.

 • Voer regelmatig tests uit: Als je terrasverwarmer een thermostaat heeft, voer dan regelmatig tests uit om er zeker van te zijn dat deze goed werkt.

Dat hangt af van de specifieke terrasverwarmer en het betreffende verwarmingssysteem. Sommige terrasverwarmers kunnen op bepaalde verwarmingssystemen worden aangesloten, terwijl andere ontworpen zijn als zelfstandige verwarmingstoestellen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor een goede werking van de terrasverwarmer als die op een verwarmingssysteem wordt aangesloten.

Nee, een terrasverwarmer is niet geschikt voor een afgesloten ruimte. Dit soort kachels is ontworpen om buiten gebruikt te worden en kan bij gebruik in een afgesloten ruimte gevaarlijk zijn vanwege de opbouw van koolmonoxide. Bovendien kunnen ze in een afgesloten ruimte minder effectief zijn.

Hoe lang je je terrasverwarmer aan moet laten staan hangt af van een paar factoren, zoals hoe koud het buiten is, hoe groot je terrasoppervlak is, en welk type terrasverwarmer je hebt. Je kunt het beste je gebruiksaanwijzing raadplegen voor het beste advies, of contact opnemen met de fabrikant als je het niet zeker weet. In het algemeen kun je het beste beginnen met kortere verwarmingsintervallen, en dan de tijd aanpassen op basis van de temperatuur en het comfortniveau dat je wenst.