De Beste Terrasverwarmers

Tips voor het integreren van terrasverwarmers in je buitenruimte

Geplaatst door 15-06-2023 18:46 door Rianne Wesselink

Wil je de tijd die je buiten op het terras doorbrengt verlengen, ook tijdens die koudere maanden? Terrasverwarmers zijn het antwoord. Terrasverwarmers op aardgas gebruiken straling of geforceerde lucht om de omgeving van warme lucht te voorzien.

Overweeg bij het plannen van je buitenverblijf deze tips om je terrasverwarmer optimaal te benutten.

  1. Overweeg waar je de heater moet plaatsen - Kies een plek die uit het directe verkeer ligt, bij voorkeur rond de omtrek van je buitenruimte. Zo krijg je de beste dekking voor je buitenruimte.

  2. Kies het juiste type verwarming - Stralers zijn het beste voor grotere terrassen, omdat ze de meest constante warmte geven. Voor kleinere terrassen kunnen luchtverwarmers een betere keuze zijn, omdat die op maat gemaakte verwarming bieden voor specifieke gebieden.

  3. Zoek naar functies die zorgen voor energie-efficiëntie - Zoek naar functies zoals automatische uitschakeling of een timer om je aardgasverwarming energiezuiniger te maken. Sommige moderne terrasverwarmers zijn ook uitgerust met sensoren die beweging kunnen detecteren en alleen aangaan als dat nodig is.

  4. Denk eerst aan de veiligheid - Zorg ervoor dat de locatie rookvrij is, en ook goed geventileerd. Zorg ervoor dat de verwarming op voldoende afstand van brandbare materialen staat. Zorg voor brandbaar materiaal en weerbestendige afdekkingen om de kachel te beschermen tegen regen en sneeuw.

  5. Accessoriseer je terrasverwarmer - Om het comfortniveau van je terras te verhogen kun je meubels kiezen die het ontwerp van de heater aanvullen. Voeg textiel, accessoires en verlichting toe om er een warme en uitnodigende ruimte van te maken.

Als je deze tips hebt overwogen, ben je klaar om ook in de koudere maanden van je terras te gaan genieten. Door je terrasverwarmer goed te integreren in je buitenverblijf, kun je gemakkelijk het hele jaar door van het buitenleven genieten.