De Beste Terrasverwarmers

Het rendement van je terrasverwarming optimaliseren

Geplaatst door 04-10-2022 19:39 door Ferry Muts

Wanneer de wintermaanden aanbreken en de temperaturen beginnen te dalen, is een van de meest kosten- en energie-efficiënte manieren om warm te blijven het gebruik van je terrasverwarmer. Maar zelfs dan is het optimaliseren van de efficiëntie van je terrasverwarmer vaak nodig om de kou buiten de deur te houden zonder de bank te breken. Daarom hier 4 tips om je terrasverwarmer efficiënter te laten werken:

  1. Plaats hem aan de juiste kant van het terras: Zorg ervoor dat je terrasverwarmer wordt geplaatst aan de kant van het terras die van de wind af gericht is. Door ze aan de verkeerde kant te plaatsen kan de kille wind de warmteafgifte van de heater teniet doen.

  2. Investeer in geïsoleerd materiaal voor de muren en het plafond: Isolatie is essentieel om ervoor te zorgen dat alle warmte die je met je kachel produceert in het terras blijft. Door te investeren in geïsoleerd materiaal voor de muren en het plafond, zorg je ervoor dat de warmte die je terrasverwarmer produceert zijn best doet om je comfortabel en warm te houden.

  3. Upgrade je terrasverwarmer: Oude modellen kachels werken zelden zo efficiënt als nieuwere. Als je terrasverwarmer er structureel versleten begint uit te zien en/of zijn efficiëntie lijkt te zijn afgenomen in de loop der jaren, dan is het misschien tijd om hem te upgraden met een nieuwer model.

  4. Overdrijf niet: Je hoeft je terrasverwarming niet aan te zwengelen tot de hoogste temperatuur om warm te blijven. Een paar tandjes terugschakelen voorkomt dat je verwarming meer energie verbruikt dan nodig is, terwijl je terras toch warm en behaaglijk blijft.

Zolang je deze eenvoudige tips opvolgt, zal je terrasverwarmer nog jaren kunnen voldoen aan je verwarmingsbehoefte in de winter. Veel plezier met verwarmen!